NEOSTART

Centar za prevenciju kriminala i postpenalnu pomoć

Kutak za aktivno traženje posla

Program se sprovodi u saradnji sa Gradskim centrom za socijalno preduzetništvo Beograda (GCSP), a njegov osnovni celj je da pruži pomoć osobama u pronalaženju zaposlenja. Pomoć pružaju obučeni volonteri NEOSTART-a uz podršku stručnjaka iz GCSP. Ona obuhvata:
-upoznavanje sa metodama aktivnog traženja posla,
-pomoć u izradi radne biografije,
-pripremu za razgovor s poslodavcem,
-informacije o mogućim dodatnim edukacijama,
-podršku prilikom kontakta sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i otvaranje radne knjižice.

Radno vreme:
-Ponedeljak 10-16h
-Utorak 10-16h

Dolazak se zakazuje putem INFO linije (065/96-97-999), a rad sa korisnicima je individualan i traje 45 minuta.

Prilikom prvog dolaska akcenat je na upoznavanju, pravljenju plana za aktivno traženje posla i pisanje radne biografije.

Zainteresovani korisnici mogu se uključiti u prodavanje časopisa LICE ULICE, koji na ulicama Beograda prodaju osobe iz osetljivih grupa, gde prodavac zadržava polovinu novca od prodatih novina, a druga polovina zarade odlazi redakciji.

Iako je primarni cilj pronalaženje zaposlenja, kroz rad sa korisnicima pokazujemo posebnu otovrenost i osetljivost i na ostale teškoće koje nastupaju korsnikovim povratkom na slobodu. Vrlo često uključivanjem u ovaj program korisnici steknu bolji uvid i u naše druge programe, u koje se kasnije uključe. Nije redak slučaj da korisnici u program dolaze ne samo zbog centralnih aktivnosti programa, već i zbog prijatnog i humanog odnosa prema njima.