Počelo glasanje zajdnice!!

Postavljeno od neostart.org,

U okviru Social Impact Award za 2018. u Srbiji tim iz NEOSTART-a ušao je među 10 finalista koji razvijaju svoju biznis ideju! Ideja koja se razvija ima za cilj da se pokrene socijalno preduzeće koje će zapošljavati mlade koji napuštaju vaspitno – popravni dom ali i obezbediti sredstva za opstanak programa podrške u koji se ovi mladi uključuju. Osnovna ideja je da se pokrene proizvodnja čestititki koje su specifične po tome što možete da snimite željenu poruku ili melodiju ali i da ih dizajnirate na sajtu koji će uskoro biti napravljen.

Trenutno je faza glasanja zajednice za ideje. Molimo sve koji žele da nas podrže u ovoj nameri da glasaju za Dok Tok na sledećem linku:

socialimpactaward.rs

HVALA!

U okviru SIA 2018 NEOSTART razvija svoju ideju za socijalno preduzeće

Postavljeno od neostart.org,

Zahvaljujući ulasku i finale SIA 2018. NEOSTART je dobio priliku da radi na razvoju ideje za pokretanje socijalnog preduzeće gde će biti angažovani mladi koji napuštaju vaspitno – popravni dom. ovo je jedinstvena prilika da se na ovaj način obezbede sredstava za opstanak programa ali i prvo radno iskustvo za ove mlede koje će ih pripremiti za dalje napredovanje na tržištu rada. Trenutno smo u fazi razvoja ideje i veoma nam je važno mišljenje zajednice. Svi naši prijatelji bidite slobodni da nas pratite i pomognete nam u razvoju ideje

INSTAGRAM: @doktok_srb
FB: @doktok.srb

Uspešno završena promocija “Spomenara štićenika VPD”

Postavljeno od neostart.org,

Juče je u prostorijama biblioteke “Kuće ljudskih prava” uspešno predstavljen “Spomenar štićenika vaspitno – popravnog doma”.  koji je nastao kao rezultat kreativnih radionica u VPD koje smo spoveli zajedno sa Blacksheep.rs a uz podršku Superste.net programa. Na samom događaju posetioci su imali priliku da razgovaraju i druže se sa dvoje štićenika koji su učestovali na radionicama, da ih pitaju sve što ih je zanimalo o samom procesu ali i da kupe nakit koji su pravile štićenice doma i tako podrže nastavak ovih aktivnosti. Nastavićemo i u budućnosti sa sličnim aktivnostima, a Vas pozivamo da nastavite da nas podržavate. Za sve koji nisu bili u mogućnosti da budu na događaju pogledajte nekoliko fotografija i preuzmite spomenat u PDF na sledećem linku: http://neostart.org/publikacije/

 

SUTRA NAM JE POTREBNA VAŠA PODRŠKA!!

Postavljeno od neostart.org,

Sutra organizujemo događaj “Kada se spoje umetnost i delo”
28.06.2018., 12 – 14h
Kuća ljudskih prava
Kneza Miloša 4, Beograd

Na samom događaju predstavićemo rezultate naših aktivnosti sporvedenih u okviru projekta “Umetnost i delo” koji je kroz program Centrifuga 2017. podržala Erste banka. Projekat je realizovan u saradnji sa našim prijateljima iz organizacije “Crna ovca” koji su nam pomogli da u mladim štićenicima VPD probudimo umetničku stranu. Tokom februara i marta umetnici iz ove organizacije organizovali su kreativne radionice u VPD sa grupom od osam štićenika, a kao rezultat nastao je “Spomenar štićenika vaspitno – popravnog doma” gde oni pišu o tome šta su za njih vrednosti poput ljubavi, slboode, prijateljstva…

Više o samom procesu i radovima možete čitati na sledećem linku: http://blacksheep.rs/baza-crna-ovca/umetnost-delo

Na samom događaju imaćete priliku da upoznate neke od učesnika radionica, pričate sa njima o njihovom iskustvu tokom realizacije radionica, kao i da dobijete svoj primerak spomenara i družite se sa ostalim akterima kreativnog procesa.

Događaj će upotpuniti i prodajna izložba nakita koji prave štićenice VPD.

Potrebna nam je Vaša podrška da ovim mladim ljudima pokažemo da nismo zaboravili na njih!

Nadamo se da se vidimo,

Srdačno,

NEOSTART i “CRNA OVCA”

Ideja tima NEOSTART-a ušla u top 10 finalista SIA 2018

Postavljeno od neostart.org,

Posle procesa od nekoliko meseci sa zadovoljstvom obaveštavamo da je ideja za pokretanje socijalnog preduzeća koje ima za cilj zapošljavanje mladih koji napuštaju VPD ušla u 10 finalista Social Impact Award 2018. za Srbiju. Sada sledi period inkubacije kada će se ideja razrađivati i testirati, a u oktobru sledi veliko finale kada će se izabrati tri pobednika koji će dobiti podršku da biznis krene. Detaljnije o konkursu i o ostalim finalistima pogledajte ovde.

Kreirana Mreža za podršku u reintegraciji i prihvatu osuđenih lica i maloletnika u sukobu sa zakonom

Postavljeno od neostart.org,

Juče je, na sastanku koji je organizovala Misija OEBS u Srbiji, 15 organizacija civilnog društva potpisalo Memorandum o razumevanju kojim je uspostavljena Mreža za podršku u reintegraciji i prihvatu osuđenih lica i maloletnika u sukobu sa zakonom. To je prvi korak ka obezbeđivanju većeg učešća civilnog društva u procesu reintegracije bivših zatvorenika, što može u velikoj meri da doprinese bezbednijem društvu u celini. Misija OEBS-a u Srbiji će nastaviti sa izgradnjom kapaciteta Mreže, kako bi se uspostavio sistem podrške bivšim osuđenim licima na teritoriji cele Srbije. Nove aktivnosti mreže očekuju se uskoro. 

 

Uspešno završena praksa studenata FASPER-a

Postavljeno od neostart.org,

Treću godinu za redom studenti Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, smer za prevenciju i tretman poremećaja u ponašanja imali su priliku da dve nedelje praksu obavljaju u našoj organizaciji. Praksa je trajala od 21.05. do 01.06. kada su imali priliku da se upoznaju i aktivno učestvuju u aktivnostima organizacije. Studenti su imali priliku da tokom prakse budu angažovani u terenskom radu, komuniciraju sa korisnicima putem SOS linije, posete Kancelariju za alternativne sankcije u Beogradu, kao i Okružen zatvore u Beogradu i Pančevu. najviše im je značio direktan rad sa korisnicima kada su imali priliku da na pravi način uvide čime će se bavite kada jednog dana završe fakultet.

Predstavljeni finalni rezultati projekta “Nova šansa za socijalnu inkliziju osuđenika”

Postavljeno od neostart.org,

Juče je na ekonomiji Okružnog zatvora u Pančevu predstavljen krajni rezltat projekta “Nova šansa za socijalnu inkluziju osuđenika” a koji predstavlja opremljene modularne kontejnere gde će se vršiti obuka i sam rad na sušenju voća, povrća i aromatičnog bilja. Pored toga kreiran je priručnik za obuku, a obuku je prošlo dvadeset osuđenih lica. Ovakav projekat predstavlja jednu od aktivnosti u naporima da se što više radi na pripremi osuđenih za slobodu i jačanju njihovoh znanja i veština kako bi mogli da se ponude na tržištu rada.

Projekat je finansiran u okviru IPA projekata prekogranične saradnje pa je sproveden u saradnji sa zatvorom u Temišvaru gde je kreiran isti model.

Detaljnije o svemu na sledećim linkovima: TV Pančevo, RTS, Naslovi, VESTI.

Čitajte tekstove mladih iz VPD na portalu blacksheep.rs

Postavljeno od neostart.org,

Naši prijatelji iz Baze Crna ovca svake srede objavljuju novi tekst na portalu, a koji je nastao kao rezultat radionica sprovedenih tokom februara i marta u VPD u Kruševcu. U te svrhe otvorena je posebna stranica na njihovom portalu.

Sve tekstove možete pronaći na sledećem linku: blacksheep.rs/baza-crna-ovca/umetnost-delo

 

“Nova šansa za socijalnu inkliziju osuđenika”

Postavljeno od neostart.org,

Juče je u Pančevu održan promotivni događaj gde su prezentovani dosadašnji rezultati projekta “Nova šansa za socijalnu inkliziju osuđenika” koji je rezultat prekogranične saradnje Srbije i Rumunije podržane od strane IPA programa, a u kojoj učestvuju Centar za doživotno učenje iz Ruminije i zatvori u Pančevu i Temišvaru. Cilj projekta je da se opreme radionice za obučavanje osuđenih da suše voće, povrće i lekovito bilje, kako bi sa tim znanjem kasnije na slobodi pokrenuli sopstveni biznis. Zahvaljujući sredstvima iz projekta opremljene su modularne i mobilne radionice u pomenuta dva zatvora i odobrana prva osueđena lica koja će proći obuku. Predstavnici službe za tretman i obezbeđenja dva zatvora uz podršku stručnjaka iz oblasti poljoprivredne proizvodnje kreirali su priručnik za obuku gde se pored informacija o samom procesu odabira plodova, sušenja i skladištenja nalaze i informacije o plasiranju robe na tržište. Završni događaj planiran je za maj kada će biti predstavljeni finalni rezultati projekta.